lauantai 19. joulukuuta 2015

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri: Luukku 19 - Kimalluskampaustutoriaali

Tervetuloa kosmetiikkabloggaajien joulukalenterin 19. luukkuun! Tänään joulukalenterin luukun avaa myös Magicbunny-blogin Taika, joka istui kärsivällisesti hiusmallinani. ^__^


Olen ensimmäistä kertaa mukana kosmetiikkabloggaajien joulukalenterissa, ja sen kunniaksi saatte kimalluskampaustutoriaalin. Tämä on jokaiselle tumpelolle sopiva idioottivarma, mutta näyttävä kampaus, jota on todella helppo varioida omien taitojen, huvitusten ja saatavilla olevien koristeiden mukaan. Koristelu on tämän kampauksen ydin, vain mielikuvitus on rajana! Minä olen päivästä toiseen aivan yhtä yllättävä, ja valitsin koristeluksi glitterin :D

Kampauksen jujuna on huijata hiuksista pidemmän näköiset. Näytän myös yksinkertaisen tavan tuoda kohotusta kiinni oleviin hiuksiin ilman valkkia; tarvitset vain hiuslakkaa ja pari pinniä.

Tarvitset:

-pinnejä
-tupeerauskamman
-kuivasampoota, hiuspuuteria tai muuta rakennetta tuovaa muotoilutuotetta tupeerauksen alle
-hiuslakkaa: kevyempää välivaiheisiin ja viimeistelylakkaa kiinnitykseen
-ponnareita tai hiuskumilenkkejä
-haluamasi koristelutarvikkeet

Kampauksen vaiheet:


Tutoriaali feat Glitterpeurat 

1. Suihkuta kampauksen pohjalle rakennetta tuovaa muotoilutuotetta helpottamaan tupeerausta. Minä käytin Batisten kuivasampoota tyveen ja muualle hiuksiin Sevenin suolasuihketta. Tupeeraa koko hiuksisto, ja suihkaise kevyttä lakkaa joka osion jälkeen.


2. Tee ensimmäinen jako noin korvasta korvaan. Kiinnitä päälliosan hiukset klipsulla pois edestä. Jätin päälliosan reilun kokoiseksi, mutta osioiden kokoja voi säädellä halutun lopputuloksen mukaan.


3. Jaa jäljelle jäänyt osio kahteen samansuuntaisesti päälliosion kanssa. Solmi molemmat osiot ponnarille. Alimmainen poninhäntä kannattaa tehdä ainakin nelisen senttiä hiusrajan yläpuolelle, ellet nimenomaan hae halua niskapainotteisuutta.


4. Päälliosan kohotus ilman valkkia: Erota noin 7x3cm kokoinen alue päälaen siitä kohdasta, johon haluat kampauksen korkeimman kohdan. Tupeeraa osio, suihkauta reilusti lakkaa. Rullaa osio latvasta tyveen tuubiksi ja kiinnitä tukevasti pinneillä hiuksistoon. Jos et ole tupeerannut hiuksistoa ollenkaan, kiinnitys voi olla hankala saada pysymään tiiviisti, joten tupeerauskampa viuhumaan! Kohotuksen voi tehdä myös littanalla valkilla, rullatulla sukalla tai vaikka rintsikan toppauksella (Tämäkin on nähty!). Pääasia on, että valitsemasi täyte pysyy lujasti paikallaan, eikä se vahingossakaan pilkahda hiusten välistä. Peittele lisukkeesi aina hyvin, tämä on minun elämänviisauteni teille. :D

Rullaatirullaa

5. Erota auki jätettävät tai koristeluun tarvittavat etuosan hiukset, mikäli haluat jättää niitä. Kampaa muut päälliosan hiukset siististi taakse ja sido poninhännälle. Siloittele vain päälliosaa, älä aukikampaa vaivalla tekemääsi tupeerausta. Tupeerasin tässä välissä vielä lisää poninhäntiä, ja suihkin kiinnityslakkaa.

Jos et halua käyttää koristeellisia hiuslenkkejä, ota ponnareista yksi hiussuikeiro ja pyöritä se muutaman kerran hiuslenkin ympäri ja piilota loput pinnin kera kampauksen sisälle. Suihki villisti viimeistelylakkaa, kun olet valmis koristelutilpehöörien kanssa, etenkin jos käytät glitteriä.


Koristelut

Kun kampauksen perusta on valmis, on aika päästää koristeluhörhö irti. Hetki sitten alkoi todenteolla pompsahdella näitä Glitter Roots -tutoriaaleja, glitterkulmakarvoja, kainalokarvoja ja partoja. Paatunut glitterharakka kun olen, en voinut olla osallistumatta tähän hömpöttelyyn. Taikan hiuksissa on aika täydellinen pohja minkä väriselle glitterille tahansa, mutta koska tämän joulun väritys on kulta-violetti, valitsin kultaisen glitterin.

Glitteröin vapaiden hiusten latvat ja kiinni oleviin kohtiin tein ronskin kokoisia raitoja. Pienellä siveltimellä saattaisi saada kivoja ouhuita raitoja, jos hillitty look on haussa. (Silloin kyllä kyseenalaistan glitterin käytönkin, sopiiko hillitty ja glitter muka samaan lauseeseen?) Lisäsin ylimpään ponnariin myös metallikoristeisen hiuslenkin (H&M noin 3e).

Glitteriä on sitten aivan joka paikassa tämä jälkeen.

Tein muutamia koeversioita hiuskimalluksesta, ja päädyin lopulta sekoittamaan kynsiin tarkoitettua irtoglitteriä voideseerumiin. Tähän käy oikeastaan mikä vain kirkas hiustenmuotoilutuote, mutta geeli on otollisin ainakin glittertyven ja paikallaan pysyvien kohtien tekemiseen.

Halusin rutistella kimalluksen vapaana olevaan latvaan, joten hoitava seerumi oli siihen sopiva valinta. Mikäli tämän olisi tarvinnut pysyä koko päivän, olisin todennäköisesti käyttänyt kirkasta geeliä. Jos käytät geeliä latvoihin, varmista ettei se ole kovettuvaa. Kokkareiset latvat eivät ole kovin elegantti näky.


Kampausta voit muokata esimerkiksi...

- erilaisilla hiuslenkeillä
- "ruuvattavilla" koristeilla ja pinneillä
- värillisillä/kimaltavilla hiussuihkeilla
- vaihtelemalla ponnareiden määrää tai paikkaa
- jättämällä etuosaan hiuksia vapaaksi, letittämällä ne ja kiinnittämällä hengettömillä kampauksen päälle
- tekemällä muutamia pikkulettejä ponnareista vapaina roikkuviin hiuksiin (nämä voi suhauttaa ihan vain lakalla kiinni, tai sitten pienillä hiuskuminauhoilla)
- kihartamalla ponnareden latvat ja/tai etuosan vapaana olevat osiot - HUOM! Käytä rautaa ennen glittervouhotuksia, ettet polta mitään hiuksiisi kiinni! Kuuma rauta katkaisee kumilenksut, joten vältä koskemasta niihin raudalla.

This is why I glitter ♥

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenterin 20. luukun avaavat Wasting Lifestyle ja Juille's.

Glitterraitojen seuraksi suorastaan kuuluu tehdä glitterkulmat - eilisen luukusta In this part of town -blogissa löytyy tutoriaali siihen! Menkää ja tehkää, minäkin tein. Kimallus kuuluu jouluun ♥

Oletteko te glitteröineet kehonne karvoja? Jos ette ole, saanen kysyä miksi?
 Glitter tekee iloiseksi! :D

8 kommenttia:

 1. Hyvä tutorial pitkähiuksiselle :) glitteriä on tullut käytettyä kulmissa, ripsissä ja kynsissä :) hiuksissa ei, ehkä tähän lyhyeen voisi johonkin kohtaan kyllä laittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyeen tukkaan pääsee kyllä paljon luovemmin leikkimään kimalluksilla, esim. keesin päälliosaan kunnon kuorrutus glitteriä. Sun hiuksiinhan sopis just geeliin sekoitettu punainen ja kultainen glitter! Oikein joululook parhaimmillaan ^__^

   Poista
 2. Wautsi<3 Näyttää hyvältä! Itsellä vaan on niin lyhyet hiukset, ettei niissä taida kyllä näyttää yhtä hyvältä kuin pitkissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varmasti parhaimmillaan puolipitkässä tai pitkässä tukassa, jolloin poninhännät laskeutuvat näteimmin. Glitter onneksi sopii jokaiseen kuontaloon!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hih kiitos ♥ ajattelin aloittaa tutoriaalipuuhat vähän simppelimmästä lookista ^__^

   Glitter sopii kaikkeen!

   Poista

Kirjota mulle, beibi! :D