sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Hiusten värjäys ja värin ylläpito suoraväreillä

Kuten tiedätte, palasin keväällä takaisin värikkäiden hiusten maailmaan, ja päätin näpytellä teillekin pientä ohjeistusta, kuinka tällaista tukkaa ylläpidetään. Kaikenmoiset ponitukat ja värikkäät hiukset ovat olleet pinnalla jo tovin, ja toivottavasti pysyvätkin vielä pitkään! Kreisit hiukset ovat ehdottomasti mun osaamisen parhaimmistoa.

Yritin koota yhteen postaukseen kaiken mahdollisen infon, joten käy hakemassa kuppi kahvia, tässä voi vierähtää hetki! Tämä postaus tulee päivittymään aika ajoin, sillä haluan pitää tämän ajantasaisena tietopakettina ahkerasti suoraväreillä läträäville tai suoravärien maailmaan tutustuville.

Postauksen alussa on koosteena faktaa suoraväreihin liittyen, seuraavaksi on läjä hoito-ohjeita ynnä muita vinkkejä ja loppuun kasasin paketin käyttämistäni suoraväreistä ja suoravärejä sisältävistä tuotteista.

Koitan olla menemättä liiaksi kemian puolelle, se olkoon jonkun paremmin asioita selittävän tehtävä.

Yleistä:

Suoraväri on ilman hapetetta toimiva väri, joka on useimmiten sellaisenaan käyttövalmis. Suoravärillä ei voi vaalentaa, eikä se tartu kunnolla käsittelemättömään hiukseen. Suoraväreillä on lyhyempi kesto kuin hapeteväreillä; värin pysyvyys riippuu käytetystä tuotteesta, aiemmista käsittelyistä ja hiuksen laadusta. 

Myös hapetevärjättyä hiusta voi sävyttää suoraväreillä tai ylläpitää suoravärejä sisältävillä pesu- ja hoitotuotteilla. Värivalikoimaa riittää luonnollisista sävyistä sokkiväreihin.

Suoraväritkin voivat allergisoida tai aiheuttaa yliherkkyysreaktioita. Ne eivät kuitenkaan allergisoi samassa mittakaavassa esimerkiksi PPD:n kanssa, joten calm your tits. Minä pidän suoravärien käyttöä turvallisempana vaihtoehtona kuin hapetevärejä, mutta mä en sitten ole kemian mestari tai pätevä turvallisuusauktoriteetti.

Nykyään käytössä olevia suoravärejä ovat

-kasvivärit, esim. henna, indigo
-liuotinvärit, esim. Elumen (väriäine viedään hiukseen liuottimien avulla, ja myös värin poistaminen tapahtuu liuottimilla)
-sähkökemiallisesti- tai kemiallisesti kiinnittyvät suoravärit (ensin mainittu lähtee pesemällä, toinen ei)

Tämän postauksen sisältö on suunnattu lähinnä sähkökemiallisesti tai kemiallisesti kiinnittyvien suoravärien käyttöön. Elumen on ammattilaisten käyttöön suunnattu tuote, joten siitä haaveilevien on marssittava ammattilaisten pakeille, ja kasvivärjäyksestä minä en ole pätevä opastamaan yhtään mitään.
 
biozell, manic panic, kc color mask suoravärit, swatchit
Behind the scenes, sotkua ja vähän lisää sotkua :D

Ohjeita ja vinkkejä värjäämiseen


1. Jos et ole varma, älä tee sitä.

Jos et osaa kertoa, miksi laitat hiuksiisi väriä x, ja minkä lopputuloksen uskot saavasi sillä, älä värjää. Vaihtoehtona on tietysti käydä ostamassa esimerkiksi värimaski sävyn vaihtamista/taittamista varten ammattilaisen luota, jolloin saat myös ammattilaisen sinulle valitseman sävyn. (Perus kempparimyyjä ei välttämättä tiedä värjäysasioista yhtään sen enempää kuin sinäkään. Etsi käsiisi hiusalan ammattilainen.)

2. Aina kun poistat pigmenttiä, sinun on lisättävä sitä.

Eli kun peset, lisää väriä sampoon, maskin tai pikahoitoaineen mukana, mikäli haluat ylläpitää hiusväriä samana. Jos et ylläpidä tarpeeksi tai riittävän pigmenttisellä tuotteella (pigmenttisyyden valinta riippuu toivotusta lopputuloksesta), väri peseytyy hiljalleen pois. Silloin joudut käytännössä värjäämään uusiksi pelkän ylläpitämisen sijaan.

Joissain hiuslaaduissa (ja aivan puhkivaalennetuissa tapauksissa) väri ei välttämättä yksinkertaisesti pysy hiuksessa kovin hyvin. Silloin on joko ylläpidettävä väriä pigmenttisemmillä tuotteilla, siirryttävä voimakkaampaan sävyyn, elettävä toivottua kulahtaneemman sävyn kanssa tai vaihdettava toiseen värjäystapaan.

3. Pohjalla oleva väri vaikuttaa olennaisesti lopputulokseen.

Puheena olevat sähkökemiallisesti tai kemiallisesti tarttuvat suoravärit eivät pysy käsittelemättömissä hiuksissa. Pohjalla on oltava hapeteväriä tai vaalennusta, jotta lopputulos pysyy.

Sokkivärin alle on saatava melko puhdas vaalea väri, mikäli havittelee esimerkiksi sinistä lopputulosta, kun taas punaisen alle riittää vähän oranssimmatkin vaalentelun tuotokset, mikäli ei hae aivan huisin ultrashokkiväristä punaista. Tummempien värien sävyttämisessä pääsee usein helpommalla, sillä yleensä hiuksen värierot eivät ole niin voimakkaita kuin esimerkiksi mustasta blondatussa kikertävänkukertavassa lookissa. Tummat ja intensiiviset sävyt peittävät paremmin kuin vaaleat, kirkkaat värit. Värjäämistä kannattaa ajatella kuin vesiväreillä maalausta: jos laitat mustan päälle pinkkiä, siitä ei tule pinkki, vaan mustassa näkyy hento pinkki vivahde.

Pohjalla olevan värin sävyerot näkyvät suoravärin alta, mikäli käytössä on jokin suhteellisen kirkas sävy. Suoravärit eivät usein peitä tai tasoita värieroja tarpeeksi, joten pohjan olisi suotavaa olla tasainen. Vaihtoehtona on sävyillä ja levitystekniikalla kikkailu, mutta siinä on pähkäiltävää ammattilaisellekin.

suorävärin sekoitus hoitoaineeseen
Manic Panicin Violet Night sekoitettuna Cutrinin Reflection Color Boost Conditioneriin.

4. Suoravärien sekoittaminen 

Ensinnäkin, kyllä, voit sekoittaa suoravärejä toisiinsa, värimaskeihin tai hoitoaineisiin. Toiseksi: kokeile ensin valkoiselle paperille ja koetupsuna niskaan, jos et ole varma. Ja sitten toistakaa kaikki perässä: jos en ole varma, en värjää. Pääset vähemmällä.

Niin sekoittaessa uutta sävyä kuin sävyn valinnassa ylipäänsä on aina  muistettava väriympyrä. Jos meidän Jenniina-Timoliinilla on kusenkeltainen tukka ja siihen pistää sinipohjaisen sävyn, tuloksena on varma vihreä. Harmaiden hiusten värjäämisestä itse kotona en edes aloita. Älä tee sitä.

Minä sekoitan usein itselleni valmiin suoraväriä sisältävän hoitoaineen, sillä monet värihoitoaineet ovat varsin hintavia. Sekoittaminen kannattaa ehdottomasti tehdä etukäteen esimerkiksi pakastusrasiaan, josta sitten voi kuopaista sopivan määrän valmista hoitoainetta. Vaaleammissa sävyissä sellainen kämmenelläsekoitustaktiikka voi aiheuttaa ei-toivottuja länttejä tai liian tummia sävyjä.

Ylläolevassa kuvassa on sama suoraväri sekä hoitoaine eri suhteilla sekoitettuna. Varsinkin pastellisävyistä hoitoainetta tehdessä on ehdottomasti kokeiltava valkoiselle paperille sekä koesuortuvaan, jotta vältytään turhilta värinpoistoprojekteilta.

5. Värjäysprosessi

Lue ensin, mitä väripurkkisi ohjeistaa värin levityksestä ja vaikutusajasta. Se on usein toimivin taktiikka. Suoraväri tai värimaski levitetään aina puhtaisiin hiuksiin. Jos haluat intensiivisemmän lopputuloksen, levitä massa kuiviin hiuksiin. Pyyhekuiviin hiuksiin levittämällä massaa ei tarvitse yhtä paljon, ja lopputulos on usein vähän maltillisempi. Levitä aina massa osioittain, ellet halua väriläikkiä.

Vaikutusaika on halutusta lopputuloksesta ja tuotteesta riippuen noin 1-30 minuuttia. Räikeimpinä sokkiväriaikoina oon pitänyt noin 45-60 minuuttiakin, mutta tunnin vaikutusajalla ei ollut sen kummempaa vaikutusta värin intensiivisyyteen tai kestoon. Yleensä pidän väriä 30min päässä ennen huuhtelua.

Suoraväriä ei tarvitse pestä sampoolla pois, mutta jos haluaa minimoida päänahan värikkyyden, sampoolla kevyesti pyöräyttäminen voi olla hyvä idea.

violetti suoraväri arctic fox

6. Suoraväri saattaa irrota, tai sitten ei..

Suoravärin poistaminen on aivan oma lukunsa: Se joko lähtee toivottuun aikaan ihan sovinnolla, irtoaa liian helposti tai sitten sen saa pois vain saksilla. Suoravärit ovat vähän niin kuin savolaisia; saattaa olla että irtoaa, saattaa olla että ei irtoa.

Ammattilaisen näkökulmasta on todettava, että älä jumalauta pistä päähäsi sokkiväriä jos et halua elää sen kanssa. Sitä ei välttämättä saa pois muuten kuin kasvattamalla tai saksilla. Viime aikoina on ollut aivan liikaa näitä tapauksia, joissa on pistetty blondiin tukkaan sinistä color maskia "ihan vaan vappuväriksi", ja sitten se ei lähdekään parilla pesulla irti (vaikka purkissa niin luvattiin), ja haalistuu lopulta vihreäksi. Voin kertoa, että siinä on hikiset paikat, kun väriä koittaa irroittaa kaikilla mahdollisilla vippaskonsteilla, tunnit kuluvat ja väri ei hievahdakaan (ja lopulta on pakko vetää lämmin ruskea päälle, kun se viherrys ei vain peity).

Joihinkin pohjiin suoraväri imaisee kunnolla kiinni, ja pysyvästi. Joissain pohjissa mikään väri ei meinaa pysyä sitten millään. Koskaan ei voi tietää, ennen kuin kokeilee.

Suoravärit yleensä alkavat käytön myötä pysyä yhä paremmin, kun väri alkaa kerrostua. Esimerkiksi sinisen tukan aikakautena mun ei enää lopulta tarvinnut ylläpitää latvojen sävyä kuin korkeintaan 1-2krt kuukaudessa.

Jos aiot itse hankkiutua eroon suoraväristä, suosittelen haalistamaan sitä mahdollisimman pitkään ihan vain pesemällä sekä öljyissä ja naamioissa uittamisella, ennen kuin lähdet kokeilemaan muita keinoja.

7. Suoravärin irroittaminen kodin pinnoista

Saattaa lähteä, saattaa olla ettei lähde. Cillit Bang Turbo Foam (oh god mikä nimi) on viime aikoina ollut ystävä, samoin työvälineiden desinfiointiin ja puhdistukseen käytettämäni tiiviste. Hiuslakka ynnä muut alkoholipitoiset puhdistusasiat auttavat myös, mutta kokeile ihmeessä johonkin huomaamattomaan kohtaan, ettet pilaa kaikkia pintoja... :D Laattojen saumat tuntuvat olevan kovin herkkiä ottamaan väriä itseensä. Kannattaa ainakin kastella pinnat vedellä, ennen kuin lähdet huuhtomaan väriä.

8. Suoraväreillä värjäilyyn jää koukkuun 

Tää on aivan parasta, vaikka ylläpito onkin erittäin työlästä. Sävy muuntuu oikeastaan jokaisella pesukerralla. Osta vaikka pari samantyylistä värimaskia, ja miksaa niistä oma sävysi. Vivahteilla leikkiminen on yks mun lempiasioista ♥

Lämmin suositus: osta paketti kumihanskoja.


Voit myös kokeilla suoravärien läträämistä ilman hanskoja, se on hienoa hommaa se, varsinkin jos tulossa edustuskepoisuutta vaativia tapahtumia. Kokeiltu on, joten sun ei tartte :D Hanskoja saa ihan marketeistakin, joten saatavuus ei ole ongelma. Siniset ja violetit ovat mulla jättäneet kynsilakkaan ja geeliin mukavia värituhnuja, jos olen skipannut hanskat ihan vain pestessä. Eli jos sulla on vaivalla tehty vaalea manikyyri, laita ihmeessä ne hanskat, niin ei mene tehty työ hukkaan!

Suosittelen myös hylkäämään valkoiset tyynyliinat ja pyyhkeet hetkeksi, ainakin ne suosikit. Joistain suoraväreistä irtoaa väriä myös kuivana ja lähes kaikista valuu väriä märkänä varsinkin alkuun värjäämisen jälkeen.

Kuvaamisen jälkeen oli pari värintäyteistä paperia pitkin lattioita, ja eräätkin siniset varpaanjäljet :'D

Värin ylläpito-ohjeita:


Pese hiukset mahdollisimman harvoin ja miedolla sampoolla. Suoravärit valuvat nopeasti viemäriin, jos peset usein vaikkapa syväpuhdistavalla sampoolla. Käytä viileää vettä, se pitää suoravärin paremmin hiuksessa.

Pesuvälien pidentämisessä auttaa rakas ystäväni kuivasampoo. Kannattaa muistaa, että kaikille ahkera kuivasampoon käyttö ei sovi, se saattaa kuivattaa hiuspohjaa tarpeettomasti. Mä olen vähentänyt radikaalisti kuivasampoolla läträämistä, ja hiuspohja voi paljon paremmin. Hiusten laittaminen voi myös auttaa pesuvälin pidentämisessä - esimerkiksi jos tupeeraan hiukseni ekana päivänä pesun jälkeen (eli tukka ei makaa pitkin päätä rasvoittumassa), saan yhden ylimääräisen päivän pesujen väliin.

Aurinko ja uiminen haalistavat väriä kuin väriä. Suoraväreillä tehdyt tuotokset ovat vielä herkempiä haalistumaan kuin hapeteväreillä tehdyt. Laita siis kesällä lätsä päähän, äläkä lilluta hiuksia vedessä yhtään ylimääräistä.

Älä käristä hiuksiasi. Jos käytät rautoja, älä käytä voimakkaimpia lämpötiloja (minä käytän todella harvoin yli 180 astetta), äläkä föönaa hiuksia kuumimmalla lämpötilalla. Jos haluat vilkaista konkreettisen esimerkin, mitä överikuuma rauta tekee hiusvärille, katso tämä Guy Tangin video.Tärkein asia värin ylläpidossa on tietenkin värinaamiot ja itse sekoitellut suoraväri+hoitsikka-kombot. Suoraväri kiinnittyy hiuksen pintaan, joten se peseytyy siitä myös helposti pois, eli sitä täytyy tasaiseen tahtiin myös lisätä, jotta toivottu lopputulos säilyy. Nykyään on todella paljon enemmän värinaamiovalikoimaa, kuin ensimmäisellä värikkään pään kaudellani, joten hiusvärin ylläpito on verrattain helpompaa, eikä tuotteita tarvitse tilailla ympäri maailmaa.

Kokeilemani suoravärit ja suoravärejä sisältävät tuotteet


Lista täydentyy sitä mukaa kun kokeilen uusia tuotteita. Se, etten pidä omassa käytössä tai omissa hiuksissani jostain tuotteesta, ei tarkoita ettet sinä siihen voisi tykästyä tai että tuote olisi huono. ^__^

Biozellin* naamiot ja sampoot ovat markettitavaraa, joten ne ovat varsin helposti kenen tahansa saatavilla ympäri Suomen.

Värjäsin aikoinaan Biozellin pinkillä hoitsikalla ensimmäistä kertaa pinkkejä raitoja itselleni, eka hyppäys ponitukkamaailmaan! Tein myöhemmin Raspberrylla kokonaan fuksiaisen pinkin tukan, ja voi pojat kun on ikävä sitä väriä!

Biozellin violetti ei sillon muutama vuosi sitten tehnyt oikein mitään mun hiuksille, mutta kyseinen sävy on ilmeisesti poistumassa. Sininen värimaski on superpigmenttistä ja mun erityinen lemppari, tosin tätä ei sitten kannata laittaa, mikäli toivoo saavansa värin irti helposti.

Sävyvalikoima on kasvanut viime aikoina mukavasti, ja sävyjä on tarjolla luonnolliseenkin makuun. Hintakaan ei juuri päätä huimaa; lähimmissä kaupoissani nämä ovat noin 7-9 euroa / 150ml.

Biozell Ink on värinaamioita pigmenttisempi tuote. Sävyjä löytyy moneen makuun, mutta neutraaleja ruskeita ei sitten kannata haeskella! Mystic Violetia, Laguna Blueta ja Bubblegum Pinkiä* kokeilleena voin sanoa, että kyseessä on hyvä tuote! Tästä löytyy myös Neutral Toner pastellisävyjen tekemistä varten, joskin hoitoaine ajaaa mielestäni saman asian. Biozell Ink ei ole hinnalla pilattu, 10,90e/175ml!

biozell color mask sävyt

KC:n Color Maskit ovat olleet mun käytössä siitä asti, kun värjäsin ensimmäisen kerran  tukkani punaiseksi (lukion lopussa kai, kääk kuinka paljon siitäkin on aikaa!), ja edelleen kaapissa on monta purkkia käytössä. Näistä maskeista olen tykännyt oikeastaan kaikista, joita olen käyttänyt, joten varsin takuuvarma tapaus on kyseessä! (SOS kaikki harmaista hiuksista haaveilevat blondit: Graphite on tummanharmaa sävy, joka on tarkoitettu tummaan pohjaan - vaaleisiin hiuksiin se jättää homeenvihreän lopputuloksen viimeistään pois kuluessaan, ja se ei sitten lähde pois.)

Suosittelen KC:n maskeja melkein enemmän kuin muita merkkejä, sillä en ole joutunut pettymään näiden laatuun. Värivalikoimaa riittää myös neutraaliinkin makuun, ja uusia sävyjä tulee tasaiseen tahtiin lisää. Saatavuus on myös laajaa, näitä saa kampaamoista ja myös ihan marketeistakin. Hinta liikkuu siinä 10.90-16,90e huikkeilla yleensä, tuubissa on 200ml.

KC Color Mask Shampoot ovat mulle aika uusi tuttavuus. Tällä hetkellä käytän omaan päähäni Pearlia, ja tykkään kovin paljon. Värisampoita en kovin usein hehkuta, sillä koen naamiotyyppisen sävyttämisen olevan rahallisesti fiksumpaa, ja sampoon kanssa pitkät vaikutusajat kuivattavat tehokkaasti. Lisäksi sampoolla sävyttäessä hiukset huuhdellaan kahdesti (hoitoaineen jälkeen siis myös), jolloin samalla huuhtoo sävytystäkin pois. Hintaa tällä on googlettelun perusteella noin 10,90-18e per 250ml.

KC:n Color Mask Paintit ovat jääneet todella vähälle käytölle mulla itsellä, mutta varsinkin Royal Blue ja Evergreen ovat olleet superhyviä eräänkin smurffikkaan asiakkaani käytössä. Muutenkin näistä räikeimmistä sävyistä olen kuullut paljon hyvää, joten voi olla että pitää vielä kokeilla omaankin päähän. Deep Purple muuttuu vaalentaessa kovin herkästi minttuisaksi, että jos joku violettihiuksinen tätä lueskelee niin tiedät sitten etukäteen. Yhden käyttökerran perusteella väitän, että Pinkadelic ja Lavender ovat aika lailla yhtä tyhjän kanssa, jos pohja ei ole aivan puhtaanvaalea.

Googlettelu kertoi hintaluokaksi 10,90-14,90e per 75ml.

KC color mask pearl, color mask shampoo

Goldwell Soft Color vaahtosävyte on varsin monen blondin HG-tuote (Suosittelen vaaleille hiuksille etenkin sävyjä 10V, 10P ja 10BS. REF on voimakkaan sinipohjainen.). Omaan päähäni käytin 5VR-sävyä tuomaan vaihtelua mustaan pohjasävyyn. Näillä on helppo taittaa hiusten sävyä milloin mihinkin suuntaan, sillä nämä peseytyvät pois suhteellisen helposti. Yhdestä pullosta riitti neljään koko pään käsittelyyn. Mulla oli siinä vaiheessa paksu lob-mittainen tukka ilman niskasiiliä tai muita siiliosioita.

125ml purkilla on hintaa Sokoksen verkkokaupassa 18,90 euroa.

Cutrin Reflection Coffee Black Treatment ehti olla vain pikainen tuttavuus, sillä mustien hiusten aikakausi koki loppunsa samoihin aikoihin, kun korkkasin tämän naamion käyttöön. Tykkäsin tuoksusta hirrrmu paljon, kuten myös tämän jättämästä tukkafiiliksestä. Tämä piti mustat hiukset kiiltävinä ja värin syvän intensiivisenä. Muissa sävyissä en tätä ole kokeillut, sillä valikoimaa on kuuden sävyn verran ja kaikki ovat luonnollisempia sävyjä kuin tämänhetkinen sokkiviolettini. Sokoksen verkkokaupassa tämä oli 18,90e / 200ml.

Fudge Clean Blonde -hopeasampoo. Jos kaipaat viileänvaaleaa tukkaa, tahdot kylmyyttä tummiin hiuksiin tai haluat lisätä pastellisten/sokkiväristen hiusten sinisyyttä tai violettisuutta, osta tämä. Et kadu. Osta myös jotain todella hoitavaa pikahoitsikkaa, tämä on aika nahkeaksipesevä.

Hinta on tietääkseni 20 euron tietämillä riipuen ostopaikasta. Näitä on myös esimerkiksi Sokoksen ja Stockmannin kampaamoiden tuotevalikoimassa.

Crazy Color ei ole ollut pahemmin mun mieleeni, sillä haluan superpigmenttisen suoravärin, jonka voin itse laimentaa sopivaksi. Nämä eivät ole mun hiuksissani koskaan toimineet mihinkään sekoitettuna, ja pelkiltäänkin käytettynä lopputulos jää jotenkin pliisuksi. Tätä tuntuu menevän purkkitolkulla yhteen värjäyskertaan. En ole jaksanut perehtyä uudestaan asiaan tällä nykyisellä suoravärikaudella, sillä olen löytänyt kiinnostavampia merkkejä.

Nämä ovat 7,90e / 100ml, ja saatavilla Suomessa ainakin Cyber Shopista. Netistä en ole jaksanut tilailla, koska haluan yleensä käpälöidä värikarttoja ostosreissullani.

Crestol color gloss suoraväri

Crestol Fantasy Color Gloss on meillä työkäytössä, varsinkin sokkivärejä tehdessä. Tällä saa aikaan  intensiivistä jälkeä, joka on ollut varsin pysyvää sorttia. Näin lähes kaikkia sävyjä kokeilleena uskallan sanoa, että joukossa on timanttisen hyviä sävyjä, ja sitten niitä harmillisen laimeapigmenttisiä tapauksia. Esimerkiksi Midnight Blue on tarkoitettu enemmänkin pastellisävyksi, sitä ei kannata laimentaa välttämättä lainkaan.

Tämä on ammattisarja, jota myös kuluttajat voivat ostaa. Googlettelun perusteella hinta liikkuu siinä 15 euron paikkeilla, pullossa on 110ml.

La Riche Directions on mun rakas holy grail -suoraväri, jota olen käyttänyt iät ajat! Jos kysyt mitä suoraväriä suosittelisin jos pitäisi mainita vain yksi merkki, vastaan Directions. Halusit sitten punaista, sinistä, vihreää tai pastellivärejä. Luonnollisia sävyjä on tosin turha haeskella. Oon käyttänyt näitä siitä saakka, kun ensimmäisiä kertoja sotkin suoraväreillä. Rakkaus on pysynyt lujana vuosikausia.

Mä oon useimmiten hakenut omat purkkini Tampereen Bronxista, koska edelleen tahdon värikartan näkösälle, kun valitsen värejä. Siellä tämän hinta on 8,90e / 88ml. Väri itsessään on todella riittoisaa ja pigmenttistä, mulla yksi purkki riittää parhaimmillaan neljäänkin värjäykseen. Directionsia saa noin tsiljoonasta nettikaupasta, joten mene ja etsi. Kauneuden verkkokaupasta ja Deadfine.fi:stä löytyy ainakin!

Herman's Amazing on uusi tuttavuus suoravärikentällä, ja tämä on potentiaalinen uhka Directionsin ykköspaikalle. Kokeilin tätä ensimmäisen kerran Felicia Fire -sävyisenä, tykkäsin! Kokeilemani väri oli vieläpä uv-aktiivinen, KUIN SIISTIÄ!? Tuoksu oli kyllä aika mielenkiintoinen, voi olla että asialle on jo tehty sen jälkeen jotain.

Tähän väliin on pakko kehua Herman's Professionalin sävyjä Gilda, Mathilda ja Sylvia. Sain näillä tehtyä lähes mahdottomalta vaikuttaneen taittovärjäyksen harmaaksi. Seuraavan kerran kun vastaava projekti on edessä, mä tilaan välittömästi näitä. Eli harmaahiuksiset hoi, kokeilkaapa näitä!

Jos väriä tarvitsee paljon, tämä tulee varsin kalliiksi - 12,90e / 115ml. Muutaman käyttökerran perusteella en luultavasti laimentaisi tätä hoitoaineella kovin paljon, joten väriä kuluu aika runsaasti. Värivalikoima on laajentunut sitten viime näkemän, mahtavaa! Cyber Shopissa on tarjolla useita muitakin suoravärejä (StarGazer, Color Scream), mutta niitä en ole vielä ehtinyt kokeilemaan.

Herman's Amazing on vegaaninen ja eläimillä testaamaton. ♥

Edit 3.6.2020: Herman's on edelleen mun suosikki. Tällä hetkellä pässä on sävy Patsy Purple, ja seuraavaksi taidan palata takaisin Rosemaryyn. Se on hiukan viileämpi ja pastellisempi violetti, joka ei riitele mun omanväriseksi jätetyn tyven kanssa. Näitä saa tilattua nykyään kuluttajakin tilattua www.bphair.fi verkkokaupasta! Jos haluat halvennuksia ja tukea samalla mun yritystä, voit laittaa tilatessasi alekoodin blu - sillä saat 10% hinnasta pois, ja minun firma pienen provision :)

herman's amazing direct hair color, la riché directions suoraväri
Tämänhetkiset suoravärisuosikit: La Riche Directions ja Herman's Amazing ♥

Arctic Fox on jenkkilän herkku, mun purkantuoksuinen suoravärirakkaus! Tää on ihanan pigmenttinen supertökötti, vaikka tässä on hoitoainepohja. Käyttäisin tätä koko ajan ja kaikkeen, jos sitä saisi Suomesta.... vink vink tukkurit! Jenkkilästä tilattuna tämä on $7.99-13.99 per 118ml-236ml puteli + kiikuttaminen Suomeen. Kallista herkkua siis, mutta mä maksan ilomielin. Kokeilemani sävyt (Purple Rain, Violet Dream, Wrath) ovat pysyneet mun tukassa parhaiten ikinä, myös työkaverini hiusten raivovaalennetussa latvassa, jossa taitettiin Wrathilla kylmänvioletin homeisensinertävänkukertavaksi haalistunut sävy pois.

Arctic Fox on myös vegaaninen, eläimillä testaamaton ja kaiken lisäksi 15% tuotoista tai tuotteen hinnasta lahjoitetaan eläintensuojeluun. Kaikki pointsit siitä!

Manic Panic on tuote, jota olen viimeksi lätrännyt päähäni, tykkään. En vielä sano väristä muuta, sillä en ole käyttänyt tätä niin pitkään, että voisin analysoida sen syvemmin. Mun päässä Manic Panic on kestänyt ihmeen hyvin pesuja, vaikka en ole lisännyt väriä yhtään. Tutkimukset jatkuvat. EDIT: Tykkään. Pysyy varsin hyvin (käytin Violet Nightia laimentamattomana), haalistuu kauniisti.

Manic Panic on EMP:n sivuilla  11,99e-15,99e / 118ml. Tämäkin on vegetappia ja eläimillä testaamatonta. Sitä paitsi Violet Night kimaltelee.

Hyödyllisiä artikkeleita ynnä muita tiedonlähteitä:

Teknokemian yhdistyksen pdf
Teknokemian yhdistyksen artikkeli
http://www.incihaku.fi/

Linkit ovat teidän avuksenne, enkä hyödy klikkailuista mitenkään. Osa Biozellin tuotteista on blogin kautta saatuja. Lähteinä olen käyttänyt koululta saatuja materiaaleja, omia muistiinpanojani, omia sekä kollegoiden kokemuksia.

Edit 3.6.2020: lisätty alekoodi BP-Hairin verkkokauppaan (Herman's Amazing).

Jaksoiko joku lukea tänne asti? :D

Mikäli mieleen juolahtaa kysyttävää, täydennettävää tai lisättävää jostain aiheeseen liittyvästä tai vaikkapa tietystä värisävystä, huikkaa kommenttiboksissa niin koitan vastailla parhaani mukaan!

32 kommenttia:

 1. Erittäin kattava postaus! Hei noista KC:n color mask paintaistä vielä, Sky Blue (mikälie vaaleensininen) on kans yhtä tyhjän kans ei oo ihan valkoinen tukka. :< Kokeilin sillä tehdä kerran (+pari muuta väriä) harmaa/laventeli/lila pastellitukka asiaa ja ei se vaaleansininen kyllä näkynyt siellä. :D

  (Pitääkin mennä ostamaan itselle noita directionsin värejä, vois tehdä itselleen tehokkaamman värimaskin..!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se Sky blue oli kans sellane tosi pastellinen! Kylhän ne toimii, jos on puhdas platinablondi alla, mutta kuinka paljon halvemmaks tuleekaan sekoittaa ite koko satsi eikä ostaa tuubikaupalla väriä, joka peseytyy pois todella äkkiä... :D

   Directions on parasss ♥

   Poista
 2. Crazycolour riittää kyl överipitkäks aikaa kun sekoittaa veteen, 50/50 seoskin värjää hyvin :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en jaksa niin ohuella seoksella läträtä omaa tukkaani, kun siveltimellä levitän kuitenkin.. t. laiska :D

   Poista
 3. Jaksoin lukea, MAHTAVA TIETOPAKETTI!! <3 <3 Suuuuuri kiitos tästä Sini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kyllä tää postaus lievästi sanottuna vei työtunteja , mut onpahan nyt sit kasassa! ^__^

   Poista
 4. Kannattaa myös kokeilla pintojen puhdistukseen ihan perus mäntysuopaa ja hinkata sienellä. Ei ole pettänyt kertaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä ihan uusavuton olo, haha! Miksen oo kokeillu mäntysuopaa vaikka sitä ois tossa siivouskaapissa olemassa jo, voi luoja :D

   Poista
 5. Itse oon käyttänyt todella pitkään noita Directionsin värejä, muutamaa punaista sävyä. Paras hinta-laatusuhde minusta. Onko sinulla kokemusta Special Effectsistä? Sitä on moni kehunut maasta taivaisiin, etenkin sävyä Atomic Pink, jos superpinkkiä halajaa.

  Nyt on tullut Biozelille muuten suoraväri noiden colormaskien lisäksi. Ostin pinkin. Ei näyttänyt ihan superpigmenttiseltä, sellainen purkkapinkki. Muut värivaihtoehdot sininen ja violetti. Vois sopia ylläpitoon itselläni. Oli todella edullinen, iso purkki vähän yli 10 e. Myös Pirkalla on colormaskeja. Luulen, että ovat samaa tavaraa kuin Biozelit, ainakin pinkissä sävy ja koostumus minusta sama kuin Raspberryssä. Marketeista löytyy myös Schwarzkopfin suoravärejä, mutta pinkki ei ainakaan itselläni toiminut kovin hyvin, tuli aika kiilloton lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Directions on vaan niin paras! ♥ Hermans Professionalin punaiset ovat olleet tosi jees, vaikka kalliimpia ovatkin. Nyt tosin itsellä ei ole niin paljon oman pään kokemusta, kun siirryin vain nopeasti punaisen kautta pinkkeihin ja violetteihin sävyihin.

   Mä en ole noita Biozellin uusia suoravärejä kokeillut, pitäs ottaa työn alle ^__^ Myös Schwartsun värit, Pirkat ynnä muut ovat vielä jääneet hyllyyn, kun kaapit pursuilevat muutenkin värejä :D

   Special Effectsiä en oo itelleni kokeillut, yksi ystäväni on kyllä kehunut näitä. Ajattelin hakea tätä asap, värikartan perusteella vois olla aika buenoja sävyjä omaan päähäni!

   Poista
 6. Erittäin kattava tietopaketti, jota oli kiva lukea vaikka omaa suoraväriäni olenkin juuri haalistamassa pois. Mulla on siis luonnostaan vaaleatukka, jota kuitenkin kaupan väreillä värjäilen nätin sävyn saavuttamiseksi. Tässä syksyllä piristin päätäni tekemällä KC:n Paint-väreillä latvoihin lila-sinisen liukuvärin ja aij että tykkäsin! Kyllästyin kuitenkin värin ylläpitoon ja nyt tosiaan pikkuhiljaa siitä hankkiudun eroon.

  Voisitko kertoa tarkemmin tuosta öljyllä "muhittamisesta", eli miten sillä saisi väriä haalenemaan? Hiusöljyä hiuksiin vai mitä, kuinka, täh? Itse olen tähän mennessä pessyt hiuksia ns.normaalisti ja väri vaalenee, ajoittain käytän myös syväpuhdistavaa shampoota joka vie väriä pesukerroilla runsaammin. Aikaa tässä menee toki, hiuksiani en haluaisi värin pois saamisen takia leikata, mutta jos se on viimeinen vaihtoehto niin mikäs siinä, vaihtelu virkistää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylipäänsä naamioilla lotraaminen, kampaajan tekemät haudehoidot ynnä muut haalistavat väriä. Ne siis irrottavat väripigmenttejä, mutta eivät tietenkään samaan tapaan kuin väriä poistavat tuotteet. Tämä on ihan hyvää vaihtelua pesemällä kuluttamiseen, ei pääse hiukset kuivahtamaan liikaa!

   Kaikessa yksinkertaisuudessaan laitat vain runsaasti hiusnaamiota, hiusöljyä, kookosöljyä tms hiuksiisi, laitat esimerkiksi suihkulakin päähäsi (jotta massa ei kuivu) ja unohdut tekemään jotain aivan muuta. Naamiota/öljyä voi pitää päässä tuntitolkulla jos niin huvittaa. Ei vain kannata tehdä samaa temppua kuin minä, ja lähteä hedelmäpussi päässä kauppaan... heeeeh. :D Kookosöljyä käyttäessä joutuu todennäköisesti pesemään useamman kerran sampoolla, mutta tässä tapauksessahan se on vain ihan hyvä! :D

   Kevyt ja _mieto_ lämpö on ok, mutta jos menet saunaan, kiedo märkä pyyhe hiusten ympärille niin, ettei tupsukaan tule pyyhkeen alta esiin.

   Toivottavasti tästä on apua! ^__^

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta :) taidankin viettää viikonloppua osittain pussi päässä :D

   Poista
  3. Kuullostaa suunnitelmalta! :D

   Poista
 7. Paljon Artic Fox hiusvärien toimitus suunnilleen maksaa? Menevät kaiketi tulliin?
  Olen pitkään kuolannut noita värejä, mutta kun niitä ei saa suomesta mistään :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäävät tulliin jos paska säkä käy ja tilaat yli sillä summalla jonka jälkeen ois tullausvelvollinen... ja sitähän en tähän hätään muista :D kuukkeloimalla selviää. Kannattaa tilata kaverin kanssa nii saa toimitukset vähän halvemmalla! En muista enää paljonko mun osuus tilauksesta oli, mutta kolme purkkia + mun osuus posteista oli jotain 40-50e paikkeilla jos en ihan väärin muista. Kallista, mutta parasta.

   Poista
 8. Hei ihan mielettömän hyvä kirjotus! Tämmöinen täysin aiheesta tietämätönkin sai paljon hyvää infoo!! Semmosen "tyhmän kysymyksen" haluaisin vielä kysyä, että kun ylläpidät väriä hoitoaine+suoraväri sekotuksella, niin kuinka kauan annat sen vaikuttaa hiuksissa, jotta saat sen värin todellakin ylläpidettyä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Näköjään oon tosi pontevana ajoissa vastaamassa tänne, hah!

   Eli jos mulla on esim enemmän pastellisen sävyinen tukka, mulla on tosi laimea hoitsikkaseos jolloin mun ei tartte kuumotella liian intensiivistä lopputulosta = voin pitää 5-15min huoletta. Jos mulla on paljon stydimpi väri niinku nyt, mulla on reilusti vahvempi seos (esim 1:1 eli puolet suoraväriä ja puolet hoitsikkaa) ja silloin pidän 2min-20min riippuen vaikutusajan aktiviteeteista :D Sheivaus ja/tai kuorinta on sellanen sopiva vaikkari ollut aina, välillä saatan esim siivota kylppäriä siinä välissä. (Juu, outouslevel on aika korkea. XD ) Mut yleispätevästi voin sanoa et kokeilemalla selviää. Jos tuntuu ettei sävy pysy yllä, niin pidennä vaikkaria tai tee vahvempi seos! ^__^

   Poista
 9. Tuon oman ahdinkoni esille, jos joku joskus eksyy tänne koskien Herman'sin värejä.
  Värjäsin Herman'sin Tammy Turquoise värillä viime syksynä ja takana on n. 5vuotta värivaihtoja laidasta laitaan - kovalla hoidolla ovat olleet, mutta huokoset. Nyt kuitenkin haluaisin värin pois ja selvästi vaaleamman, ja se ei lähde millään! Tää väri on ihan saatanasta.
  Olen kokeillut vaalennuspesua, vaalennusta, c-vitamiinihauduketta, ruokasoodaa, astianpesuainetta, öljymuhituksia, etikkaa. Ja ei. Se on edelleen likaisen turkoosi ja tummuudeltaan 5, eli ei missään nimessä pohja kauniille helmenharmaalle.
  Jos joku joskus haluaa värjätä tuolla värillä, niin pitää kyllä todeta se karu fakta, että siitä pääsee vaan sheivaamalla päänsä kaljuksi. V-ttaa kuin pientä oravaa, jolla on käpy jäässä ja etuhampaat poikki. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kurjaa ettet ole saanut väriä irtoamaan! Tämä on valitettavasti aika klassinen esimerkki suoravärien huonoista puolista - erityisesti sinisiä sävyjä on perkeleen vaikea saada irti, jos niitä nyt saa ikinä ollenkaan lähtemään. Edes ammattilainen ei välttämättä saa sinisyyttä irti, jos kyseessä ovat hiukseen pysyvästi jäävät suoraväripigmentit. Jos et jaksa odotella värin kulumista (jos se nyt enempää edes lähteekään), kannattaa taittaa sävy hetkeksi vaikkapa violettiin päin. Mutta käytä ehdottomasti punapohjaista violettia, koska sinivioletilla lisäät sinisen pigmentin jäämiä hiuksiisi! Tsemppiä!

   Poista
 10. Suoraväritahrojen poistoon suosittelen suuresti Universal stonea, ihan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kokeilla, en ole aiemmin kuullutkaan!

   Poista
 11. Mistä sivustolta tilaat Arctic Foxia? Kiinnostaisi kokeilla. :)

  VastaaPoista
 12. Jos sekoittaa Biozell Ink Bubblegumia hoitoaineeseen, jotta saisi pastellivärin värin ylläpitämiseen, niin pitääkö massaa laittaa märkiin vai kuiviin hiuksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuiviin hiuksiin laitettuna lopputulos on intensiivisempi, kosteisiin laitettuna pehmeämpi. Värikriisien välttämiseksi sanoisin, että laita kosteisiin hiuksiin, ja jos lopputulos on liian laimea, kokeile sitten vasta kuivaan pohjaan. Toivottavasti vastauksesta oli apua! ^__^

   Poista
 13. Huippu postaus! Tuo suoristusraudalla muotoilu ja värin haalistuminen oli kyllä uutta tietoo mulle.
  Mullon nyt ellulla värjätty pinkki tukka jota tahtoisin vähä syventää ja tästä sain hyviä vinkkejä. Entisen punapäälle tuttuja tuotteita oli useampi.

  VastaaPoista
 14. Ite olin Schwartzin kirkkaan punasen suoravärin käyttäjä 2 vuotta ja tykkäsin. Ei oo sinistä ollenkaan seassa ja tyvi tosiaan tarvitsee hyvin laiskan vaalennuksen et tarttuu.

  Nyt Hermansin harmaa menossa enkä tykkää. Tyvi tarvitsee supervalkaista et tarttuu. Vaalein on tosi sininen ja se ei lähde helpolla pois. Keskiharmaa Gilda myös melko sininen. Kestää pesua eli sen sinisen saa hävitettyä mutta kun ite saan tyven vaalentaa 2 viikon välein ni en ehdi nauttia oikeasta sävystä koskaan.

  Nyt tuo vaaleanpunainen vähän kinostelis mutta mitähän sitä uskaltais päähänsä tursottaa? 😄

  Kiitos tästä artikkelista, tuli paljon uusia merkkejä mitä tutkiskella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva että postauksesta on ollut hyötyä! Ymmärsin, että sulla on siis harmaa pohja tällä hetkellä? Vaalean harmaan voi antaa kulua pois itsekseen ja siihen voi laittaa suoraa jotain vaaleanpunaista päälle, mikäli seassa ei ole mitään omituisensävyisiä kohtia. Hetihän se ei ole puhdas vaaleanpunainen (oletan että kyseessä on enemmän hempeä vaaleanpunainen), mutta joka kerta ylläpitäessä sävy on entistä lähempänä tavoitetta. Harmaan suoravärin poistaminen on ammattilaisellekin usein työläs homma (vihreitä ylläreitä tuppaa paljastumaan sieltä alta), joten kotioloissa se on vielä hankalampaa. Jos pohjana on tumma harmaa, se suoraväri on poistettava alta, mikäli halajaa vaaleanpunaista. Toivottavasti tästä oli apua! ^__^

   Poista
 15. Heippa! Mutta mitä jos suoraväri nappaakin käsittelemättömään hiukseen kuten nyt tällä joka täältä ujosti huutelee? Oma väri, se perus vilpoinen 7-8, johon piristysmielessä tursotin Goldwellin Soft coloria sävyssä 6RB. Pituuksista halenee hieman, mutta tyvessä on tiukassa ja arvatenkin juurikasvulla mennään nyt. Onkohan tämä mun luonnontaipuisa, himppu huokoinen(?) hius nyt syynä tähän, että ei peseydy pois? Pitikin valita juuri punainen tähän kokeiluun.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Muutaman tapauksen oon nähnyt, että suoraväri nappaa käsittelemättömään hiukseen kiinni. Kuiva ja huokoinen hius imasee herkemmin kaikki tuotteet, joten se voi tosiaan edesauttaa tätä. En lähtisi tekemään mitään muuta kuin pesua syväpuhdistavalla, ellet halua lähteä värjäämään päälle. Kannattaa käyttää tosi kosteuttavia tuotteita siinä ohessa! :)

   Poista

Kirjota mulle, beibi! :D