torstai 20. elokuuta 2015

Couscous-halloumisalaatti

Viikonloppuisin tulee kokattua lähestulkoon aina jotain uutta. Inhoan syvästi samoihin resepteihin jämähtämistä, joten meillä kokeillaan uusia juttuja mahdollisimman usein - mulla on jonossa kymmenittäin kokeiltavia ohjeita. Lauantaisen Possuhapanimeläkastikkeen ohjeen saittekin jo.

Sunnuntaina Koskipuistossa löhöilyn jälkeen tehtiin Couscous-halloumisalaattia, jota mun oli pakko tehdä itselleni vielä tässä viikolla uudestaan. Oli aivan törkeän hyvää! Tämä jos jokin on jääkaapista ruuan jämiä naalivan salapopsijan aarre.


Tarvitset:

couscousia
sipuli
pari valkosipulinkynttä
pari porkkanaa
2 pkt pikkutomaatteja
purjo
(sokeriherneenpalkoja)

2tl savupaprikajauhetta
kasvisliemikuutio
mustapippuria
suolaa/soijakastiketta
oliiviöljyä
limen/sitruunan mehua
sweet chili -kastiketta


Valmista couscousia 2-3 annoksen verran pakkauksen ohjeen mukaan, laita keitinveteen savupaprikajauhe ja kasvisliemikuutio. Kuullota pannulla porkkanaviipaleita, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää silputtu sipuli, ja hetken päästä herneenpalot ja puolitetut tomaatit. Purista joukkoon valkosipulinkynnet, lisää chilikastike, limemehu sekä pippuri. Yhdistä couscous ja kasvikset. Lisää tarvittaessa suolaa. Ruskista halloumi oliiviöljyssä, lisää salaattiin ja tarjoile.

Tällä kertaa paahdoin porkkanat, sipulin ja valkosipulin uunissa, ja kuullotin pikaisesti purjon sekä pikkutomaatit.. Tätä ohjetta on helppo varioida jääkaapin sisällön mukaan, Ihan oikeen harmittaa, kun olen unohtanut couscousin olemassaolon - kuinka helppo raaka-aine se onkaan!

2 kommenttia:

  1. Mä oon sellanen, että teen aina vaan samoilla ohjeilla ruokaa, kun en jaksa keksiä mitään muuta (mä inhoan ruuanlaittoa). Mun mielestä on kiva, kun blogeissa on ruokaohjeita, niitä mä välillä testailen, tätäkin vois testata, mutta ilman kirsikkatomaattia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin sellaisia pelkkiä ruokablogeja ei tule oikein seurattua, mutta "muissa" blogeissa vastaan tulevia reseptejä tulee kokeiltua useinkin. Täähän on just hyvä, kun voi muokata ohjetta omien mieltymysten mukaan! ^__^

      Poista

Kirjota mulle, beibi! :D