keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Parmesankeksit

Johan nyt näitä ruokapostauksia tuleekin! Tässä on parikin ruokahifistelyviikonloppua ollut, joten kuviakin tuli pitkästä aikaa napsittua. Asiaan.

Illanistujaisten suosikkinaposteltava ois sitten tässä. Viinien, juustojen ja hedelmien kanssa niin supernannaa, ja ihan sellaisenaankin hyvää! Parmesankekseille on aivan tuhottoman paljon erilaisia reseptejä, mutta mä teen nämä näin. Nämä ovat parhaita tekopäivänä, mutta jos pehmeneminen ei häiritse (tai onnistut sen jotenkin estämään), toimivat ne myöhemminkin.


Tarvitset:

125g parmesaania raastettuna (ei oo nii nöpönuukaa näiden määrien kanssa)
3rkl vehnäjauhoja (gluteenittomat jauhoseokset käy hyvin myös)
1tl leivinjauhetta
75g sulatettua voita
0,5dl seesaminsiemeniä (vois laittaa enemmänkin)
(yrttejä tai mausteita)

Sekoita ainekset hyvin keskenään, ropsauta vähän mustapippuria myllystä. Tee uunipellille pieniä kekoja (noin reilu tl), jätä väliä tarpeeksi, sillä kasat leviävät. Paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia, tarkkaile kuitenkin, jotta ei tuu kärvennettyä. Päälle voi ropsutella esim lisää seesaminsiemeniä tai yrttejä.

Näitä on kiva modailla esimerkiksi lisäämällä yrttejä, kauteen sopivia mausteita tai vaikka siemeniä. Tottakai juustonkin voi korvata jollain muulla, mutta sitten mennään jo pitkästi parmesankeksien ulkopuolelle :D

2 kommenttia:

  1. Voi ei näitä on kyllä pakko kokeilla, sitten kun on herkuttelu päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on niin hyviä että et kyllä kadu :D Tai onhan se kumma, jos parmesanista onnistuu saamaan pahaa. XD

      Poista

Kirjota mulle, beibi! :D